VEDNO V NAJINEM SRCU

Zagledam plus. Preplavijo me čustva sreče in veselja. Dobila bova otroka, ki sva si ga zelo želela. Bili so tedni veselega pričakovanja. Vsa družina se je veselila prihoda novega člana.

 

Ko sva izvedela za nosečnost, so naju preplavili posebni občutki. Nisva mogla verjeti, da bova postala starša. Spraševala sva se, kako se bova znašla v novi vlogi. Na pregledu sem videla le majhno pikico.

 

Prvi dnevi so bili polni emocij. Najprej nisem mogla verjeti, da je vse res. Podobno je bilo zelo lepim, prijetnim sanjam. Takrat sem razumela mame, ki se ob otroku zelo spremenijo, saj ustvarijo novo življenje. Življenje pa je dar. Nosečnost me je motivirala. Dobila sem dodatni zagon, voljo in strast do vsega, kar sem se lotila. Premikala bi lahko gore. Počutila sem se odlično.

 

Kmalu pa se je vse obrnilo na glavo. Kot strela z jasnega me je zadela kruta resnica. Veselje, sreča in radost so hitro, kot blisk, izginili. Nadnje so se zgrnili črni oblaki. Slutnja, da nekaj ni v redu, me je spremljala zadnja dva tedna nosečnosti, čeprav sem ostajala pozitivna in si dopovedovala, da nosim zdravega otroka. Ko so me preplavile črne misli, sem se jih hitro poskušala znebiti. Na naslednjem pregledu sem bila razočarana, ker mi ginekolog ni mogel potrditi, da se otrok dobro razvija. Bil je zaskrbljen, da je rast premajhna. Mislim, da je to tudi slutil in se hotel še kasneje prepričati. Naročil me je čez štirinajst dni. Ti dnevi so se vlekli v nedogled. Komaj sem čakala, da mi pove, da je vse v redu in da se najin otrok lepo razvija.


"Plod je premajhen, ne razvija se več. Ni zaznati utripa. Potreben bo splav." Iz mene se ulijejo solze ... 


Kaj sedaj?


Dojeti, da je vse res. Ni nočna mora, iz katere se bom zbudila. Vse to se dogaja, tukaj in zdaj. Dogaja se meni. Zakaj? Zakaj prav jaz? Kaj sem storila? S čim sem si to zaslužila? 


Tisoč in en, zakaj. Vprašanja so se ves čas pojavljala, a odgovorov ni in ni bilo. Ne morem spati, ne morem dihati. Tišči me v prsih. Kaj zdaj? Kako naprej? Zakaj tako boli? Kako naj premagam to bolečino?

 

Več v knjigi: Vedno v najinem srcu – Kako preboleti bolečino po splavu

BI ŽELELI DELITI VAŠO ZGODBO

Telefon številka: 040 558 322

© 2017 nikolipozabljeni.com  |  Izdelava: Tomaž Konajzler