Stremimo k istemu cilju

Spontani splav

Prezgodnji porod

Smrt dojenčka

Neplodnost


Naučeni smo, da se nosečnost konča v veselem pričakovanju. Žal ni vedno tako. Nekatere nosečnosti se zaključijo že zelo zgodaj, nekatere malce kasneje. Še hujše je, kadar se izguba nepričakovano zgodi na koncu nosečnosti, med porodom ali kmalu po porodu. Vsak šesti par se sooča z neplodnostjo in se prebija skozi postopke umetne oploditve, ki so mnogokrat neuspešni, kar pa povzroča velik stres v partnerstvu.


Kako se starša soočita spontanim splavom?

Kako se starša poslovita od mrtvo rojenega otroka?

Kako preživeti ob vsakem negativnem testu nosečnosti ali neuspešni umetni oploditvi?


Različne zgodbe, različne situacije. Vsak od pa nas doživlja izgubo. Izgubo dojenčka.


Na takšne dogodke nismo nikoli pripravljeni. Porinjeni smo v situacijo, s katero se moramo spopasti. Hočemo ali nočemo, to dobimo. Nihče nas ne vpraša ali zmoremo prehoditi to pot, ali bomo lahko zacelili svoje srce.


Ali je res, da čas celi rane?

Ali smo mi tisti, ki se za to odločimo in se soočimo z bolečino?

Ali čez čas postane lažje?

Ali mi sami postanemo močnejši?


Dejstvo je, da tega nikoli ne pozabimo in da se nam travma močno zasidra v spomin. Nikoli si popolnoma ne opomoremo. To breme vedno nosimo seboj. Odvisno je le od nas, ali breme postaja lažje, ker smo se odločili za to in posledično postali močnejši ali pa smo se vdali in bolečino zakopali sami pred seboj.


Naš cilj ostaja isti, ne glede v kateri situaciji smo. Vsak od nas ima cilj po povečanju družine, otroškem joku, polnem naročju, hrepenečem dotiku, toplini, sreči in dajanju ter sprejemanju neizmerne ljubezni. Skozi dogajanja pa se sprašujemo ali bomo do cilja sploh prišli?


Pravijo, da ni pomemben cilj, temveč pot. Strinjam se, da se bomo na tej poti veliko naučili, marsikaj spoznali in predvsem spremenili. Še vedno pa je cilj tisti, kateremu stremimo, se mu prilagajamo in po njem hrepenimo. Ali bo to dovolj, da pridemo na cilj?

In kaj sedaj?

Se bomo podali na novo pot?

Bomo vztrajali ali se vdali?

Zadnje objave
  • Facebook Basic Square
Sledite nam na

Telefon številka: 040 558 322

© 2017 nikolipozabljeni.com  |  Izdelava: Tomaž Konajzler