15. oktober - mednarodni dan angelčkov

15.10. je dan, ki nekaterim ne pomeni nič, drugim pa ogromno. To je dan vseh staršev, ki smo se mogli posloviti od svojega otroka. To je dan, katerega praznujemo v spomin na vse naše izgubljene otroke.


Vsako leto slovesnost organizira Društvo Solzice. Letos sem bila v Novem mestu, v parku Solzica.


Dogodek je bil zelo tih in čustven. Starši, stari starši, bratci in sestrice smo oddali sporočilca na bele balone. Ob glasbi smo vsi potočili nekaj solz. Tukaj med nami, ki smo doživeli podobne ali nekateri celo enake zgodbe, si še bolj dovolimo izraziti to bolečino, ki v srcu ostaja. Na obrazih zbranih ljudi se je videla bolečina, ki jo je povzročila izguba otroka. Z izgubo smo se naučili živeti, kar pa ne pomeni, da jih ne pogrešamo. Ne glede na to, da nekateri imamo otroke, izgubljenega ne bomo nikoli pozabili, dokler bomo živi.


Po ganljivem govoru in pesmi smo sporočilca poslali tja gor čez mavrico. Beli baloni so poleteli v oblačno nebo, nam pa so polzele solze žalosti.


Hvala Društvu Solzice za vsakoletno organizacijo in vsem staršem, da ponosno stojimo tukaj in si medsebojno pomagamo.


Na ta dan lahko vsak izkaže podporo staršem otrok, umrlih med nosečnostjo, ob rojstvu ali kmalu po rojstvu tako, da si pripne modro-roza pentljo in prižge belo svečko.

Zadnje objave
  • Facebook Basic Square
Sledite nam na

Telefon številka: 040 558 322

© 2017 nikolipozabljeni.com  |  Izdelava: Tomaž Konajzler