Materinski dan

Mesec marec. Materinski dan. Zame najlepši mesec, saj sem letos dobila najbolj dragoceno darilo. V moje naročje je prišla hčerka Žanin.

Še leto nazaj je bilo zame zelo boleče. Prebolevanje izgube mojega otroka. Ko sem v trebuščku nosila tebe, moja Pikica, sem prvič postala mama, čeprav je moje naročje ostalo prazno.

Šla sem skozi težke dni, zato še toliko bolj cenim te trenutke, ki jih doživljam sedaj. Danes je zame najlepši in najsrečnejši materinski dan, čeprav brez grenkega priokusa ne gre. Zjutraj, ko sem zagledala lep, nedolžni obrazek, me je prva misel popeljala do tebe, moja Pikica. Spomin nate še vedno živi. Lani sem se spraševala: Zakaj, jaz? Zakaj me je Pikica zapustila? Zakaj se meni to dogaja?

Danes si postavljam drugo vprašanje. Bom dobra mama Žanin? Jo bom znala usmerjati skozi življenje? Vem, da ne bom popolna. Vem, da bom naredila ogromno napak. Želim pa si, hči moja, da bi te prav vzgojila. Da boš poznala družinske vrednote ljubezni, sočutja do drugih, ponudila roko nemočnemu in da boš odrasla v pošteno žensko. Želim, da boš znala presoditi, kaj je zate v redu in kaj ni, da boš sebe postavila na prvo mesto ter našla svoje poslanstvu na tem svetu.

Materinstvo je raznoliko. Vsaka mama se sreča z izzivi, ki jih prinaša materinstvo. Je lepo, včasih naporno, a vedno neprecenljivo. Ko postaneš mama, to ostaneš za vedno. Tudi, ko otroci odrastejo in zapustijo domače gnezdo, mamo še vedno skrbi. Vsaka mama si želi, da bi se njenemu otroku godilo najboljše.

Zadnje objave
  • Facebook Basic Square
Sledite nam na

Telefon številka: 040 558 322

© 2017 nikolipozabljeni.com  |  Izdelava: Tomaž Konajzler