Ponosni starši

15. oktober je mednarodni dan otrok, ki so umrli med nosečnostjo ali kmalu po rojstvu.

To je dan, ko zabeležimo njihov in hkrati naš dan. Dan naših angelčkov, naših malih čudežev, ki so prezgodaj odšli na oni svet. Je dan žalosti, a hkrati tudi dan praznovanja. Dan, ko smo skupaj in mislimo le na njih. Je dan ponosa. Dan, ko lahko priznamo, da imamo otroka, ki pa ga žal ni več med nami. Ponosni smo lahko, da smo starši, da so nas naši otroci izbrali za starše.

30.12.2016 sva izgubila najino Pikico. Kmalu bo leto naokoli. Prvič sem obiskala Park zvončkov. Dogodek je bil zelo lep. Vso organizacijo je prevzelo društvo Solzice, kjer je Petra Urek vsem nam namenila ganljiv, čuten govor. Dogajanje je spremljala vokalna skupina MJAV. Spremljalo nas je sončno vreme in čutila sem ljubečo, nedolžno energijo. Ne gre drugače, kot, da se ti utrne solza ali dve.

Opazovala sem starše in družine. Izguba jim je nadela globoko brazgotino, ki je za nekatere lažja, a druge težja. Vsak posameznik različno doživlja izgubo svojega otroka. Nikoli ne pozabimo, samo naučimo se sprejeti minljivost, ki je tudi del življenja. Družine so med seboj zelo povezane in čutiti je, da so s to izkušnjo še močnejše. Bratci in sestrice vedo, da imajo še nekoga za mavrico, ki jih spremlja in čuva od daleč. Čuti se opora v partnerstvu in pripadnost eden drugemu.

Vsak od nas je na svoj način na balone ubesedil ali narisal, kar je želel sporočiti. Spust belih balonov je bil zame zelo ganljiv trenutek. Vsi baloni poletijo v nebo in jih odnese na drugo stran mavrice. Gledala sem jih in gledala, dokler niso male bele pikice izginile daleč v modro nebo.

Hvala vsem, ki čutite, tako kot mi in nas spremljate na zelo poseben dan.

Zadnje objave
  • Facebook Basic Square
Sledite nam na

Telefon številka: 040 558 322

© 2017 nikolipozabljeni.com  |  Izdelava: Tomaž Konajzler